Legumele, ouale si carnea autohtona sunt preferatele romanilor!

Consumatorii romani au gusturi comune in ceea ce priveste originea produselor. Astfel, desi acestia prefera ca electrocasnicele, automobilele sau telefoanele sa fie din import, legumele, carnea si ouale romanesti sunt cosinderate cele mai bune, precum si produsele cu termen de valabilitate mare precum faina sau conservele.

Diverse studii au scos in evidenta faptul ca produsele autohtone sunt mai hranitoare, conditiile prielnice din tara noastra facand aceste produse sa fie si mai gustoase. Produse pe care le putem gasi, teoretic, la orice pas, se pare ca au ajuns pe cale de disparitie in Romania datorita cosmopolizarii ce afecteaza tara prin intermediul supermarketurilor si al exporturilor masive.

Ce ne propunem?

PiataFermierilor.ro isi propune sa aduca mai aproape de consumatori gustul de altadata, in unele cazuri pierdut odata cu copilaria, in acelasi timp ajutand fermierii sa isi vanda mai usor produsele. Practic, se usureaza munca acestora din urma de a-si desface produsele, dar, in acelasi timp, clientii avand control asupra originii produselor pe care le achizitioneaza.

Sistemul ingenios propus de noi permite clientilor sa ridice personal produsele de la ferma sau ca acestea sa le fie livrate la domiciliu, scutindu-i pe acestia de un drum in plus.

Desi multi fermieri nu sunt certificati ca si producatori bio, produsele acestora sunt 100% organice, dar din rationamente economice, multi nu se vor certifica prea curand. Constientizarea oamenilor este mai importanta decat certificarea, in acest fel pretul platit de acestia pentru produse 100% naturale fiind mai redus, si, in acelasi timp, veti sustine economia romaneasca. Cumparand produse locale banii vor ramane in tara, acest lucru ducand spre dezvoltarea economica a regiunii si, respectiv, a tarii noastre.

Fermierii autohtoni si agricultorii amatori cultiva cantitati mai mici de produse decat marile societati agricole ce detin certificate. Dar fiti siguri ca produsele locale sunt cultivate mult mai etic. Din simplul motiv ca, de exemplu, gaina care a mancat hrana organica, continua sa stea in incapere.

Propunem www.PiataFermierilor.ro ca o solutie pentru gospodaria dumneavoastra: fie ca vindeti, fie ca achizitionati produse naturale, autohtone, de o calitate superioara!

Cititi si De ce sa cumparati alimente locale?

Like & Share

Un răspuns la „Legumele, ouale si carnea autohtona sunt preferatele romanilor!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *