Faceti cunostinta cu Lamaia roz, pe care am inceput deja sa o indragim

Sezonul de vara ne-a adus inapoi fructele pe care le cunoastem si le iubim: piersici, cirese, pepene verde, prune, lamai roz (variegate). Ai dreptate – ultima nu face parte din prea multe liste de cumparaturi si dintr-un bun motiv. Acest fruct ciudat este un starter de conversatie, dar nimeni nu stie cu adevarat care este diferenta intre lamaia roz si lamaile obisnuite. Iata o scurta initiere.

lamai roz

Lamaile roz dezvolta un colorit stralucitor pe masura ce se coc, pe coaja lor galbena apar dungi verzi. Ele au primit numele „variegated” datorita frunzelor neuniforme. Cand sunt perfect coapte, coaja lamailor se coloreaza in galben pal, dar inca se pot observa dungile verzi. Taiati in jumatate, una dintre aceste frumuseti ciudate si veti vedea ca pulpa interioara este de culoare roz delicat ca a unui grapefruit.

Nu numai ca sunt uimitoare, dar aceste lamai roz au si mai putine seminte decat cele mai populare, lamaile Eureka (ceea ce gasiti in supermarketuri si magazine de colt). Suna ca o lamaie perfecta, nu-i asa? Fi-ti atenti, aceasta lamaie are un gust puternic. Gustul ei acru se potriveste bine la deserturi sau mancaruri care au nevoie de ceva in plus.

Fireste, va intrebati daca limonada roz se face din aceste lamai roz. Adica, asa ar avea sens, nu? Din pacate, nu, limonada roz se face doar adaugand colorant (ne pare rau daca v-am zdrobit visele).
Lamaia pestrita face insa o limonada grozava (usor roz). Decorati-o cu putina coaja dungata si veti obtine o limonada izbitoare fara prea mult efort.

Cititi si Aveti grija ce rosii cumparati!
Cumparati produse online de la fermieri locali pe Piata Fermierilor

Like & Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *