Certificatul de producator si carnetul de comercializare

Aceste doua documente imperios necesare vanzarii produselor pe care micii fermieri le produc se elibereaza la cerere de primariile pe raza carora activeaza producatorii.

Pentru eliberarea acestor documente este nevoie de:

  • Intocmirea unei cereri (pmtgv.ro/ITL%20067.doc );
  • Adeverinta eliberata de una din structurile asociative, profesionale, patronale sau sindicale din agricultura constituite conform legii si organizata la nivel judetean, regional sau national. Cei care sunt membri ai unei organizatii de acest gen, trebuie sa se inscrie fie intr-o asociatie, fie intr-un sindicat al producatorilor agricoli, sa-si insuseasca statutul respectivei organizatii, sa achite cotizatia, sa participe la intalniri samd.;
  • Solicitantul trebuie sa faca dovada pentru activitatea agricole pentru care solicita carnetul de comercializare;
  • Solicitantul trebuie sa aiba asupra lui buletinul.

Aceste documente pot fi utilizate si de alte persoane, rude pana la gradul al II-lea, daca acestea se gospodaresc impreuna si sunt trecute pe cerere.

 

ATENTIE! Cei care comercializeaza produse agricole fara sa detina un atestat de producator valabil si carnet de comercializare risca amenzi cuprinse intre 15.000 RON si 22.500 RON. De asemenea, daca cineva vinde in baza carnetului de comercializare alte produse decat cele pentru care este emis respectivul carnet, risca amenzi cuprinse intre 7.500 RON si 15.000 RON. Cei care utilizeaza carnetul fara respectarea regimului de utilizare al filelor, risca amenzi cuprinse intre 200 RON si 1.000 RON. De asemenea, producatorii care transporta produse de la locul de detinere la locul de comercializare, dar nu respecta obligatia de a detine o fila din carnetul de comercializare completata corespunzator cantitatilor si structurii sortimentelor transportate, pot primi o amenda de la 3.000 RON la 4.000 RON.

Like & Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *